Kåseri augusti 2022

09 september 2022

Från styrelsemöte 2022-08-22

Äntligen är tiden här för uppstart av alla fantastiska aktiviteter igen. Fast det är ju inte direkt så att allt har legat nere under sommaren…

Brevik slår till exempel ut i sin fullaste blom, vilket tydligt märktes 2022 i spåren av två pandemi år. Välfyllda läger med taggade ledare, barn, ungdomar och våra tyska vänner. Lägg där till våra familjer från Ukraina och man kan lätt se en härligt sjudande lägergård framför sig där KFUM:s måtto ”Empowering young people” förverkligas varje dag. I år flyttade Brevik också in till Folkparken i form av dagläger, vilket var väldigt uppskattat.

På uppdrag av kommunen blåste vi liv i centrala Norrköping under parollen ”Sommar i city” med aktiviteter som fäktning, badminton, baseboll, lacrosse, volleyboll, innebandy och brädspel.

Ett Stadium sports camp i lite mindre skala genomfördes också där vi som tidigare ansvarade för innebandy och badminton. Men nytt för 2022 var (om vi får säga det själva) succén volleyboll! Vi börjar redan nu ladda för ett ännu bättre SSC 2023!

Å apropå ”Empowering young people”…

Som annonserades i sommarbrevet var två av föreningens unga eldsjälar, Ida och Linnea, på världsårsmötet för YMCA. Deras entusiasm efter resan har smittat av sig så pass att den även nått mig, som inte ens träffat dem sedan hemkomsten. För dig som ännu kanske inte fullt ut förstått vilken häftig rörelse du är med i kan jag rekommendera att besöka föreningens årsmöte, part two 28/9, där vi säkert kommer få höra dem berätta om sina upplevelser.  

Däremot så var jag själv med på vårt 30-års jubileum av samarbetet mellan INTUS och Lielplatone skola i Lettland. Mycket trevlig kväll och kul att träffa personer från båda sidor som fortfarande är engagerade i det arbete jag själv var involverad i för 20-25 år sedan. Mycket har hänt på skolan, i Lettland och i världen sedan dess. Även om hjälpbehoven på Lielplatone skola minskat så kan jag garantera att det finns ett oändligt behov bara några stenkast sydost när det lugnat ned sig lite. YMCA finns i stort sett i alla länder, så ock i Ukraina och vi har redan upparbetade kontakter där.

Vi från styrelsen vill gärna träffa er medlemmar och ett sådant tillfälle är KM i Äventyrsgolf. Ta med din grupp/lag eller närmaste vännerna i föreningen och utmana varandra på Äventyrsgolf. Ser fram emot att träffa er.

För att premiera ideella insatser och lyfta fram goda exempel av det fantastiska arbete som sker ute i KFUM-rörelsen avsätter KFUM Sverige varje år medel för att dela ut två stipendier; Årets Elsa och Årets Williams. Passa på och nominera en person som gjort stora insatser för KFUM.

Jag vill också uppmana att nominera unga ledare till Janne Sjögrens minnesfond som administreras tillsammans med hans familj och ligger många KFUM:are varmt om hjärtat då Janne var en stark kraft inom KFUM Norrköping. Fonden har till uppgift att främja unga ledare inom föreningslivet som utfört extra ordinära insatser.

Sist men absolut inte minst, har du idéer om hur KFUM Norrköping kan utvecklas? Har du förslag på projekt eller utvecklingsområden? Då ska du boka ett möte med Ellen som är vår nya projektkoordinator. Ta chansen nu!

Save the date

  • Ordförandefrukost: 18 september (för alla sektionsordföranden)
  • Utbildningsveckan: 23-27 oktober (mer information kommer)
  • Kforum: 11-13 november
  • Föreningens julbord: 4 december på Brevik

 

Hälsningar
Per Dahl
Vice ordförande