Skip to content
Sök

Dagläger i Folkparken

Nya vänner

Häftiga äventyr

Välkommen på en galet kul sommarlovsvecka på vårt dagläger! Under lägrets fem dagar hittar vi på en massa roliga aktiviteter och händelser! Såklart får man chans att lära känna nya kompisar, bada, och utforska folkparkens aktiviteter, men våra duktiga ledare kommer också hålla i en hel massa roliga och spännande lekar och utmaningar! På lägret finns det chans till en perfekt blandning av fysisk aktiviteter, klurigheter som aktiverar hjärnan, och chans att utforska exempelvis hur det är att vara en bra kompis på riktigt.
En lägerdag börjar 8.30 och slutar 15:00. I väskan har du kläder för att klara dagens väder, inget mer behövs för att vara med. Under dagen äter vi lunch, frukt och fika tillsammans, som såklart ingår i lägerpriset!

Dagläger i Folkparken – Norrköpings gröna oas!

 

Just nu planerar vi för dagläger 2023. Mer information kommer. 

FRIPLATS

För dig som inte själv har möjlighet att finansiera en lägerplats, finns möjligheten att ansöka om en friplats. Det betyder att du får lägeravgiften helt eller delvis reducerad. Denna unika möjlighet kan vi erbjuda tack vare stöd från fonder och bidragsgivare. Ansökningarna behandlas konfidentiellt, lägerdeltagarna vet inte vem som kommit på friplats och ledarna får endast veta det i samband med ev. föräldrakontakt.

Vem kan ansöka?
Du kan ansöka om en friplats till ett barn både som målsman och som tjänsteman. Observera att din ansökan inte garanterar dig någon friplats utan bedöms av KFUM Norrköping och ansökningarna behandlas löpande. Det går inte heller att boka en plats på läger och samtidigt söka friplats, endast ett av alternativen är möjligt. Det går bra att ansöka om Friplats för mer än ett barn per familj.

Det är viktigt att barnen själva vill komma på läger hit.
För att vistelsen och hos oss ska bli bra och värdefull är det avgörande att barnet själv vill komma till oss. Eventuell funktionsvariation/diagnos måste diskuteras med oss innan anmälan. Barn med assistent i skolan måste ha assistent med sig här, denna assistent bekostas inte av oss. Detta kan även gälla om barnet inte har assistent men går i någon form av specialklass.

Hur gör du för att ansöka om en friplats?

Du som söker ska i första hand vara en kontakt som kan garantera att friplatsen går till just behövande barn/ungdom. Det kan exempelvis vara socialsekreterare, lärare, skolsköterska, diakon eller liknande. Du som målsman kan själv ansöka för ditt barn men var gärna extra noga med att förklara behovet.
Titta på vilken vecka som skulle passa det barn du tänker ansöka för. OBS! Du kan inte ansöka om en friplats och samtidigt själv anmäla barnet till en lägerplats.
Ansökan om friplats görs endast via länken längre ner på denna sida.
Prata med föräldrar och barn om intresse finns för lägret. Barnet måste själv vilja åka på läger.

Vi tar kontakt med dig som är målsman eller tjänsteman om huruvida barnet får en plats. Kanske behöver vi också få en del kompletterande uppgifter.

 

När planeringen för dagläger 2023 är klar, kommer du att kunna göra en ansökan om friplats här.