Sommartider 2022

01 juli 2022

Sommaren är här och tänk att i år fick de flesta av oss en härligt solig midsommarhelg.!!

Nu är verksamheten i Folkparken och på Brevik i full gång och är ni Norrköping tycker vi att ni ska ta en promenad upp till den fantastiska Folkparken och ta en glass eller spela en runda på Äventyrsgolfen. Under våren har Carita varit en del på Breviks boende för Ukraina flyktingarna och har haft dem alla hemma hos Alexandra och Carita i deras Paradis i skärgården. Det blev en härlig dag med god mat, bastu och havsbad, och framför allt blev det lekar med vattenballonger uppskattat. Vi lyckades kasta 450 vattenballonger  på varandra. Det är kul att få berätta att många av dem nu arbetar lite på restauranger i närheten av Brevik. Den siste augusti avslutar KFUM sitt boende men vi hoppas att alla kommer till ett boende i närheten så vi som lärt känna dom kan fortsätta hålla kontakten.

Lite om sommarens verksamheter

Vi har även gått in med full kraft in i vårt engagemang i Sommar i City och Stadium Sports Camp nu i sommar.

Sommar i City innebär att vi finns på plats på centrala platser i Norrköping under 4 helger i juli där flera av våra sektioner deltar och visar upp några av föreningens aktiviteter. Stadium Sports Camp är i år neddraget från 4 till 3 veckor pga. ett lägre intresse och antal deltagare. Vi finns på plats med innebandy, badminton och volleyboll där den sistnämnda är ny sport och helt fullbokad. Det tycker vi är häftigt!

Som vanligt är det sommarläger på Brevik med precis allt det härliga och fantastiska som livet på läger erbjuder! Sommarlägret på Brevik är ett andningshål och en fristad för så många barn och unga. En möjlighet att vara sig själv mitt i skärgårdsidyllen! Nytt för i år är att vi också kört dagläger i Folkparken, ett nytt koncept som blev oerhört uppskattad av både ledare och deltagare! Vi ska också nämna saker som Frisbee SM, Beachvolleyboll-läger, ev. sommar-LAN, m.m. som genomförs i föreningen!

Sedan har vi Stora Skogsgården som har mycket bättre beläggning i år mot de senaste åren med anledning av pandemin. Vi ser mycket positivt på detta då vi kommer kunna lägga en bra grund i år och bygga vidare ifrån till kommande säsonger.

World Council 2022

Vi vill också lyfta våra två internationella delegater som åker till världsårsmöte för att representera Norrköping och KFUM Sverige. KFUM är en så häftig organisation som erbjuder både stora och små äventyr, lokala och internationella. Det är Ida från badminton och Linnea från volleyboll som åker, vem vet nästa gång kanske det är du som åker på något häftigt KFUM äventyr! Är du nyfiken på vad som händer under mötet och vad tjejerna hittar på så är det bara att följa föreningens Instagram 3-9 juli.

Strömvillan

I veckan har vi precis avslutat verksamheten i Strömvillan, det har varit ett projekt att tömma ett hus som KFUM haft verksamhet i under 45 år. Det var mycket grejer att sortera och ta hand om. Ett stort tack till de som ställt upp ideellt och hjälpt till. Det hade inte gått att lösa utan Er. Det blev många timmar efter ordinarie arbete som vi och många andra har tillbringat på Strömvillan. Den 1 juni hölls ett lyckat avslutningskalas där personalen bjöd in alla som någon gång under åren varit på Strömvillan. Det blev många kära återseenden med både gammal personal och tidigare besökare. Nu får vi, som någon sa i ett tal den dagen, bevara våra härliga minnen av Strömvillan. Till hösten går föreningen in i en ny fas där vi kan engagera oss ännu mer i vår basverksamhet, det vill säga alla sektioner. Vi kommer även lägga stor kraft på att finna nya projekt i föreningens anda som kan skapa nya verksamheter för föreningen framåt.

 

Vad är det KFUM gör?
Jo, Vi erbjuder mötesplatser där unga människor kan utvecklas till sin fulla potential.

Vi är så glada och tacksamma för att få vara en del i denna fantastiska förening med så många härliga människor och sunda värderingar.

Vi ser fram emot en skön sommar och de nya utmaningarna som väntar till hösten.

Vi ses och hörs

Carita och Bengt

Ordföringarna för KFUM Norrköping