Skip to content
Sök

Stora Skogsgården

KFUM:s lägergård

Stora Skogsgården

KFUM Norrköpings lägergård, Stora Skogsgården, är vackert och trivsamt belägen i Simonstorp, 2 mil från Norrköping. Lägergården är öppen för uthyrning under vår, sommar och höst. Sjön Bolen ligger ca 200-300 m därifrån med badplats inramad av bryggor. Det finns 6 kanoter, 2 mindre och 2 större kajaker. Flytvästar i olika storlekar finns förstås också.

Ta med ved för att elda i bastu, kaminer och utegrill, eller kol/briketter till utegrillen. Ved finns även att köpa på Stora Skogsgården för 100kr/40 liter. Går att boka i förväg eller köpa på plats genom Swish-betalning.

Besöksadress:
Stora Skogsgården Simonstorp
616 91 Åby

Lägergården

Anläggningen består av 3 hus där ca 30 personer får plats att konferera, sova, äta och umgås under avkopplande former i skogsbrynet med en sjö inom synhåll. Gården hyrs ut som självhushåll, vilket innebär att man lagar mat, diskar och städar efter sig själv. När man åker hem ska gården vara återställd i originalskick. Städmaterial och diskmedel finns att tillgå på gården. Ta med egna handdukar till toalett och kök (5 toaletter finns).

Aktiviteter

I anslutning till husen finns ett 4,3 km långt terrängspår i skogen som ger möjlighet till både promenader, löpturer och andra naturnära aktiviteter. Närheten till sjön ger också möjlighet till en rad olika vattenaktiviteter. Kanoter och kajaker finns att låna till den som hyr gården, och det finns även flytvästar i olika storlekar. På området finns både grill och lägerbålsplats för mysiga kvällsaktiviteter. Ta med ved för att elda i bastu, kaminer och utegrill, eller kol/briketter till utegrillen. Ved finns även att köpa för 100kr/40 liter. Förbeställ och betala vid bokning eller köp på plats och betala med swish.

Huvudbyggnaden

I denna byggnad finns kök, matsal, toaletter, bastu, omklädningsrum och handikappanpassad toalett. I matsalen finns plats för 40 personer.

I köket finns 2 stora kylskåp, 2 spishällar med fristående ugn, snabbdiskmaskin samt utrustning för ca 40 personer. I källaren finns även frys, tvättmaskin och torktumlare.

På huvudbyggnadens baksida finns en mysig terass med bord och stolar perfekt för en frukost i morgonsolen eller en trevlig grillkväll.

Matsalen går även bra att använda som konferenssrum för utbildningar eller möten.

Sovhuset

I sovhuset finns det 30 bäddar. Med anledning av brandföreskrifterna kan övernattning endast ske i befintliga bäddar. I varje säng finns täcke och kudde. Gästen behöver bara ta med egna sängkläder. Sovsäck går också bra men man behöver då också ha underlakan.

Här finns två åttabäddsrum och tre stycken fyrabäddsrum med våningssängar. Det finns även ett tvåbäddsrum med våningssäng. I huset finns två toaletter och duschar. En av toaletterna är handikappanpassad.

Gillestugan

Gillestugan är mysigt möblerad med soffgrupper för trevligt umgänge. Här finns en braskamin, trinett, samt duschrum och toalett.

 

Bokning

Gården bokas via KFUM Norrköpings kansli och kan göras per dygn eller vecka efter önskemål. Vi tar emot förfrågningar året runt på bokningar av vår fantastiska lägergård.

Nycklar hämtas före vistelsen på KFUM Norrköpings kansli som ligger på Norra Promenaden 108.