Nyhetsbrev maj

10 maj 2023

I nyhetsbrevet samlar vi det som händer i föreningen den närmaste tiden, tips om utbildningar, information från styrelsen och mycket mer. Utskicket görs till alla ledare, med önskan om att ni förmedlar relevant information vidare till medlemmarna i era sektioner.

Har ni något ni vill få med i nästa utskick? Kontakta kansliet!

ORDFÖRINGARNA HAR ORDET…
Det har varit ett utmanande år för föreningen på många sätt, men nu tar vi nya tag och ser det kommande året som en nystart med nya möjligheter. Som en start på det nya verksamhetsåret har vi precis genomfört årsmötet del 1. Valborgsfirandet i Folkparken har genomförts och det blev mycket lyckat och ett fantastiskt engagemang både från vår personal och ideella.

Efter att Lisa har slutat, har arbetsutskottet i styrelsen gått in som ledningsgrupp för kvarvarande personal då ekonomin i dagsläget inte tillåter att vi anställer någon ny chef efter Lisa. I arbetet med budgeten inför årsmötet och med två kraftiga underskott i ekonomin de senaste åren, har vi tvingats att fortsätta minska personalstyrkan på kansliet, och rollen som Projektkoordinator har tagits bort. Det innebär att Ellens anställning nu är avslutad. Vi tackar Ellen för hennes år hos oss.

Vi har även sålt föreningens minibuss. Har ni behov av att hyra buss, hör av er till kansliet så finns möjlighet att fråga Brevik om deras buss finns tillgänglig.

Vår trotjänare Anders Lidstedt har nu efter mer än 30 år i föreningen gått i pension (även om ni fortsatt kommer att kunna se honom jobba i Folkparken 😊) och det kommer naturligtvis att uppmärksammas, så håll utkik efter information om hur och när det kommer att ske.

Styrelsen har nu också haft sin traditionella styrelsehelg, där vi planerat det kommande året. Huvudfokus för verksamheten kommer att ligga på föreningens arbete med våra sektioner, medlemmar och barn & unga i Norrköping. Närmast kommer vår gemensamma styrelsehelg, första helgen i september.

Magnus Toresand


ÅRSMÖTET
Årsmötet genomfördes den 26 april i Idrottens hus i Klockaretorpet med ett 30-tal medlemmar på plats. En nulägesrapport presenterades för åhörarna innan agendan för årsmötet drog i gång. Årsmötets punkter flöt på och vi har fått en ny styrelse för 2023–24. En budget samt en verksamhetsplan antogs, se handlingar från årsmötet på vår hemsida. Som ny hedersmedlem valdes scouten Margareth Andersson in. Efter mötet presenterade våra ungdomar projektet ”Youth in Power” och William från ALBA visade mycket fina bilder från sektionens medlemsresa till Kenya 2019. Mötet avslutades med god mat och kaffe.

STYRELSEHELG
Som ett led i nystarten tar vi upp den nu nedlagda KFUM Östgötaregionens årliga styrelsehelg i egen regi. Efter samtal med ordföranden på ordförandeträffen så tyckte en klar majoritet att den bör ligga i september, innan all verksamhet drar i gång på riktigt. Så den kommer att bli fre-lör den 1-2 september på Stora Skogsgården. Start ca 17.00 på fredagen och slut runt 16.00 på lördagen. Helgen kommer att innehålla egen tid för respektive styrelse, lite inspiration i form av volleybollsektionens framgångsrika projekt ”Volleylyftet” samt hur man rekryterar ledare mm. Inbjudan kommer inom kort, men boka in dessa datum redan nu. Det blir naturligtvis god mat och andra trevligheter under dagarna och utan kostnad för sektionerna.

FOLKPARKEN
Nu har vi dragit i gång Äventyrsgolfen för säsongen och nu verkar värmen äntligen ha kommit. Beroende på vädret kommer vi försöka ha öppet både vardagskvällar och helger fram tills när skolan slutar och sommarpersonalen börjar. Vi har både personal och ideella på plats och känner du att du vill hjälpa till i golfen, eller kanske med våra olika event som Segway, barnkalas eller företagsevent, hör av dig till magnus.toresand@kfum-norrkoping.se. Hjälp oss gärna att sprida info om Äventyrsgolfen genom att gå in och följ oss på våra olika sociala medier och gilla och dela. På FB har vi: KFUM Norrköping, Norrköpings Äventyrsgolf, KFUM Folkparken, På Insta har vi: norrkopingsaventyrsgolf, kfum_norrkoping, kfumfolkparken

SOPPLUNCH
Onsdag 7 juni är det dags för en ny sopplunch, denna gång vid Äventyrsgolfen i Folkparken. Vi startar med en runda Äventyrsgolf kl 10.00 och fortsätter med soppa och efterföljande kaffe vid 11.00. Swisha som vanligt 49 kr senast fredag 2 juni. Swish: 123 592 37 27, märk betalningen ”sopplunch”.

UTBILDNINGSVECKAN, v.48
Save the date! Vi kommer att erbjuda delar av KFUM:s Helheten, barnskyddsutbildningen ”Safe space” och andra intressanta föreläsningar. Mer info kommer! /Utbildningsgruppen

STORA SKOGSGÅRDEN
Du vet väl om att KFUM har en lägergård i Simonstorp, som sektioner, medlemmar, skolor och privatpersoner kan hyra? Sängplatser för upp till 30 personer, fantastisk natur och närhet till badplats. Dessutom tillgång till kanoter och kajaker utan extra kostnad. Läs mer om Stora Skogsgården på vår hemsida.

KFUM-DAGARNA PÅ BREVIK
KFUM-dagarna blev även i år mycket lyckade! Deltagare och ledare från volleyboll, innebandy, fäktning och innebandy var med under denna fartfyllda helg med utbildningar och aktiviteter. Många glada ungdomar, lärorika utbildningar och fint väder. Stort tack till våra ideella ledare som gjorde denna helg möjlig. Inför nästa år önskar vi ha med er sektioner redan i planeringsstadiet, så att dessa dagar kan bli, om möjligt, ännu bättre.

VALBORGSFIRANDET I FOLKPARKEN
Vilken valborg det blev 2023! Det var kanske även rekord i antalet besökare i parken detta år som ville komma och se våra scouter tända den stora majbrasan. 😉 I år var det många ungdomar och ledare som var med och gjorde en jätteinsats, både inför och under själva firandet. Det såldes lotter, drogs i chokladhjul, kastades på burk med mera, och vilken kö det var till sockervadd och popcorn! Så härligt att se så många härliga medlemmar sluta upp och göra valborgsfirandet till något speciellt tillsammans. Stort tack till er alla som var med och jobbade samt alla andra som kom och stöttade vår verksamhet. Nu laddar vi inför midsommarfirandet i dagarna två.