Kåseri mars-april

23 april 2022

Kåseri Mars-april 2022

23 april

Från KFUM Norrköpings styrelsemöte 31 mars och framåt
Nedan följer en uppdatering för mars och april i KFUM Norrköping.

Styrelsemötet blev fysiskt för en del och digitalt för andra, den sista dagen innan Covid inte längre räknas som en pandemi håller vi oss till reglerna och de som är lite krassliga deltar hemifrån. Många olika punkter var uppe på dagordningen.

Eftersom vi på styrelsemötet fortfarande inte hade fått besked av kommunen om hur det blir med avtalet för Strömvillan har styrelsen varit tvungna att gå vidare med varsel av personal, och vid styrelsemötet hoppas vi så klart få besked från kommunen så snart som möjligt. En ny organisation har ritats upp och vi förbereder kommande budget som blir osäker beroende på oklarhet om avtalet och minskade intäkter. Men, nu (23/4) kan vi konstatera att utbildningsnämnden i onsdags beslutade att fortsätta sina planer på att ta över Strömvillan. Mer om det längre ner. Styrelsen har beslutat att aktiviteterna i Folkparken kommer att hållas som vanligt med dagläger mm. Även om vi idag inte har säkrat finansieringen.

En del av mötet ägnades åt situationen i Ukraina och vårt boende på Brevik där 11 barn och 17 vuxna flyttade in den 21 mars. Vi diskuterade fortsatt KFUM engagemang och vad vi mer kan göra genom att erbjuda aktiviteter till de flyktingar som nu befinner sig i Norrköping med omnejd.

Sektionerna har full aktivitet och det är mycket som händer i föreningen och vad roligt att så många deltog på KFUM-dagarna på Brevik. Ca 80 aktiva & ledare. WOW vilken energi och vilken succé det blev! Vi hoppas verkligen att detta blir en återkommande föreningsaktivitet!

KFUM Norrköping är engagerade i projekt både inom HBTQ och jämställdhetsfrågor, vi har skickat in projektansökan om ytterligare verksamhet även efter sommaren.

Vi förbereder för årsmötet som är den 27 april anmäl er gör ni till kansliets mejl.
In och läs handlingarna och sprid till dina vänner att delta!

Östgötaregionen har inbjudit alla sektionsstyrelser till Brevik den 22-23 april, en styrelsehelg som pågår just nu. Medverkar med sina styrelser gör Badminton, Scouter, Intus och Huvudstyrelsen. Vi är också glada över att föreningens inofficiella ungdomsgrupp är på plats med bred sektions anknytning. Ett av besluten som tas är att Östgötaregionen kommer att läggas ner och ska uppgå i den större region enligt beslut på ROM 2021.

Mars/april är vårmånader och även om vi kunde ha önskat lite mer värme inledningsvis så fick vi njuta av varma påskdagar. Och visst är det härligt med allt som händer i naturen nu och framöver. Vad bra vi har det. Tänk att kriget i Ukraina har pågått i nästan två månader, så förfärligt att se hur ett land och ett folk läggs i spillror och familjer som splittras. Hoppet är det sista som får överge oss och snart ska väl ändå klokhet och medmänsklighet vinna över vansinne och dårskap!

Carita ledamot i Styrelsen

 

Status gällande Strömvillan-avtalet

22 april

Under hösten 2021 kom uppsägning av gällande avtal för verksamheten på Strömvillan, och om att det skulle komma ut en upphandling av verksamheten. Den 9 februari 2022 fick vi ett brev från Utbildningskontoret som informerade att det inte blir någon upphandling utan kommunen själva skulle ta över verksamhet och huset.

Efter många möten och diskussioner med både tjänstemän på Utbildningskontoret och med politiker i kommunen, och en del artiklar i tidningar har vi nu fått det slutliga beskedet. KFUMs avtal för Strömvillan avslutas helt siste juni 2022. Kommunen kommer själva driva KTT (korttidstillsyn) på Strömvillan för gymnasieelever. 10-12-årsverksamheten kommer läggas över på skolan under rektors ansvar. Fritidsgårdsdelen kommer kommunen lägga ut på en extern aktör, genom en upphandling. Där har vi chansen att ta tillbaka uppdraget på Strömvillan. När det gäller lekparksverksamheten i Folkparken för juli/augusti i år och framåt är oklart.

Med anledning av ovan har vi blivit tvungna att säga upp 7 medarbetare i personalgruppen som har olika uppsägningstider från 1 till 12 månader.

Årsmöte del 1 – KFUM Norrköping 27 april kl 18.00 på Strömvillan

Har du inte anmält dig till vårens årsmöte så är det dags nu att skicka ett mejl till kansliet@kfum-norrkoping.se och göra din anmälan. Agenda och underlag inför mötet hittar du på föreningens hemsida under Medlem/Årsmöte….

Valborg i Folkparken

Kommunen tillsammans med föreningen har under många år arrangerat Valborgsmässofirande i Folkparken, förutom de två sista åren då det varit inställt pga. brandrisk och pandemi. Nu kommer det åter arrangeras med tal, körsång, brasa, lotteri, café etc.

Vi behöver hjälp med arrangemanget. Har du intresse och tid ta kontakt med Micke (michael.hoggren@kfum-norrkoping.se).

Sommar i City 

Under vecka 26-29 kommer vi lördag-söndag finnas i city för att visa upp verksamheter och bjuda på spännande prova på aktiviteter! Vill du eller din sektion delta? Kontakta kansliet eller Alexander Höggren som ansvar för att samordna föreningens aktiviteter.

Dagläger i Folkparken

Välkommen på en galet kul sommarlovsvecka på vårt dagläger! Under lägrets fem dagar hittar vi på en massa roliga aktiviteter och händelser! Såklart får man chans att lära känna nya kompisar, bada, och utforska folkparkens aktiviteter, men våra duktiga ledare kommer också hålla i en hel massa roliga och spännande lekar och utmaningar! Hjälp oss att sprida och tipsa om lägret!
Läs mera här

Ny organisation från 1 juli 2022

Med anledning av avslutat Strömvillan-avtal och uppsägning av personal har en ny organisation fastställts att gälla från 1 juli 2022. Vi kommer fortsatt att ha en gemensam personalorganisation ihop med Brevik och NÄAB.

Följande personer ingår i organisationen:

Carl Bäckström – Marknads- och Utvecklingschef med ansvar för Kansli och förening.
Lisa Larnemark Schultzberg – Verksamhetschef med ansvar för verksamheten på Brevik och Folkparken.
Adam Westerholm – Verksamhetskoordinator med ansvar för Brevik.
Michael Höggren – Verksamhetskoordinator med ansvar för Folkparken och sektioner.
Anna Aldenmark – Administratör med Kansli och administration.
Ellen Larsson – Projektkoordinator med ansvar för att ansöka och driva nya projekt inom föreningen.
Viktor Lidén – Köksansvarig på Brevik.
Azhar Mobarak – Vaktmästare Brevik.
Samt personal med projekt, områdes och säsongsanställningar – tack för ert engagemang!

När det gäller hanteringen av ekonomi är det inte klart. Vi återkommer så fort vi har fått klart med det.

 

//Styrelsen genom Bengt Ydebäck