Kåseri november 2021

12 november 2021

Från KFUM Norrköpings styrelsemöte 11 november

Efter en vecka i solen är det bara att trampa in i vardagen igen, direkt in i novembers solförmörkelse. Vi har haft ett nytt möte för Huvudstyrelsen innan det idag är dags att åka upp till Uppsala för KFUM Sveriges årsmöte och ROM. Ja, full fart direkt. Vi är ett stort gäng som representerar Norrköping på årsmötet, med deltagare från 13 år och uppåt! Vi är stolta över att så många vill följa med till Uppsala fredag-söndag!

Vad händer på ett styrelsemöte så här i mörka november? Mycket arbete läggs på typiskt styrelsearbete såsom uppföljningar, planering och ekonomi. Vi planerar en styrelsehelg på Brevik den 4-5 december där vi kommer att samköra vissa punkter med Breviksstiftelsen och lite samkväm för att lära känna varandra bättre, efter ett liv med pandemi och Teams. Vi kommer se över tidsplaner, rutiner och aktiviteter för kommande års verksamhetsplaner och budgetar. Ja, det är dags för det arbetet igen tills vi ska ha årsmöte i april.

Föreningens julbord 6/12

Styrelsen kommer även åka tillbaka till Brevik på måndagen därefter för att tillsammans med många av Er andra avnjuta föreningens julbord som i år kommer att serveras i matsalen på Brevik. Hoppas vi får se många av Er på plats på Brevik. Alla medlemmar välkomna – läs mer och anmäl er!

Några andra punkter som diskuterades

Vi har fått flera projektbidrag under pandemin som vi nu arbetar med att förverkliga och genomföra. Det planeras för fullt för dessa.

Kommunen har äskat 10mkr från sig själva för att investera i en ny lekpark i Folkparken. Det arbetet kommer vi att vara delaktiga i tillsammans med Samhällsbyggnadskontoret som äger projektet. Kommer planeras under 2022 och börja byggas inför 2023. Det blir spännande då dagens lekpark är mycket nedgången.

KFUM-hallen har fått sig en renovering av fastighetsägaren där utfallet inte blev så bra från början som de hade hoppats på. Men nu ska allt vara i fas och hallen ska ha fått en mycket bättre ventilation bl a.

Vi vill också passa på att tipsa om att föreningen säljer den traditionella KFUM-/Scoutalmanackan och även Bingolotter inför jul och nyår. Klicka här – stötta KFUM! 

Musikhjälpen

Förmodligen har ingen av er missat att Musikhjälpen kommer till Norrköping i december? Vi planerar för att ses vid Äventyrsgolfen den 3:e advent, för en smygpremiär där vi kommer att ordna lite aktiviteter i syfte att samla in pengar till Musikhjälpen. Mer info kommer, vi ses i Folkparken!

Vi har flera engagemang för att samla in pengar/göra roliga grejer och hoppas att alla medlemmar vill vara med och hjälpa till! Se hur du kan engagera dig!

 

KFUM Tropikföreningen ALBA arrangerar ALBA EXPOALBA Expo 2021
(köp och säljmässa) på Borgen i Norrköping den 20 november 2021.
Det kommer erbjudas försäljning av reptiler, insekter, tillbehör, foder, böcker, växter och mycket mer.

 

Ha det bra i höstmörkret – för snart vänder det, sedan är julen här och vi går återigen mot ljusare tider.
Kämpa på.

 

Bengt Ydebäck

Ordförande KFUM Norrköpings Huvudstyrelse