Kåseri oktober 2021

25 oktober 2021

Från KFUM Norrköpings styrelsemöte

Att skriva kåserier sisådär en gång i månaden är ett utmärkt tillfälle för styrelsen att ventilera sina funderingar och åsikter. Lite som att ha en blogg, fast utan att behöva bekymra sig om läsarsiffrorna. Ofta vet man precis vad man ska skriva om. Ibland kan ett kåseri skriva sig själv, andra gånger är det svårare, som den här gången, till exempel. Vad har styrelsen haft för funderingar på sistone, som går att sammanfatta i 2000 tecken? Har vi kanske gjort någonting spännande eller har det hänt något spännande eller kommer det att hända något som folk vill läsa om?

Vad har hänt i föreningen den senaste tiden? 

Man säger att kåseriets högsta konst är den svåra konsten att skriva om rent ingenting. Ja, det är ju inte så att styrelsen inte gör något eller att det inte händer något i föreningen. Ta bara utbildningsveckan hela vecka 42 (18 – 24 oktober) som varje dag har erbjudit ett smörgåsbord av olika utbildningar och som har varit gratis för alla medlemmar. Du har kunnat välja mellan att gå barn HLR, ledarskapsutbildning George och William, åldersanpassad fysisk träning mm. Den har fått bra respons och många deltagare. Den avslutades med en superintressant föreläsning på söndagen av förortssnuten Hanif Azizi. Du som har missat utbildningsveckan får chansen i vår igen. Håll utkik och missa inte det i vår!

Vi står också inför många och stora förändringar och utmaningar. Strömvillans avtal är uppsagt och så är också Folkparkens lekparksavtal (inte Äventyrsgolfen). Det kommer att bli en upphandling av Strömvillan-avtalet, och det är bara att hoppas att vi ror detta iland. En av våra ordföranden, Magnus Toresand har också meddelat att han avgår som ordförande i föreningen, pga. personliga själ. Bengt Ydebäck, vice ordförande, kliver upp och tar över Magnus ordförande-klubba fram till nästa årsmöte i april.

Verksamutskottet har inbjudit till en torsdagskväll för att höra vad ni medlemmar vill ha för stöd och vad som ska hända i föreningen. Här har Du möjlighet att påverka vad föreningen ska satsa på eller göra.

Sektionernas arbete börjar så sakteliga återhämta sig med att dra i gång sina verksamheter igen. Bland annat kommer ALBA arrangera ett ALBA Expo på Borgen den 20 november.
Micke kommer också att träffa samtliga sektioner för att höra vad ni behöver och vad vi kan hjälpa till med. Strömvillan är i gång med HBTQI kvällar. Folkparken har stängt och är vinterbonad fram till att en ny säsong startar. Föreningens nya hemsida är uppe. Det är en del jobb kvar men gå gärna in och titta.  Missa inte heller föreningen julbord den 6 december.

Vad ska jag mer skriva om? Vädret? Nej det kan jag bara inte skriva om. Mest för att det inte finns inte så mycket att skriva om. Det är höst och det blir mörkt om kvällarna.  Solen är kall och vinden för blåsig.

Förändra världen? Gärna, men jag ger upp. Är det lättare att förändra föreningen eller KFUM Sverige.
Kanske, Riksombudsmötet (ROM) går av stapeln den 12–13 november i Uppsala. Norrköping har en delegation på 19 personer som åker dit och representerar föreningen och tar bra beslut för vår rörelses framtid. Bland annat så kommer man att diskutera våra regioner.

Ordet kåseri kommer från franskans causeri och verbet causer som betyder ”tala förtroligt, småprata och pladdra” och det hoppas jag att vi har gjort med er nu.

Ta hand om er!

Vid tangenterna // Susanne