Förortssnuten – Hanif Azizi

06 oktober 2021

Söndag den 24 oktober välkomnar vi alla medlemmar på föreläsning med Förortssnuten – Hanif Azizi.
Föranmälan krävs. Föreläsningen är en del av KFUM Norrköpings utbildningsvecka, läsa här.

Hanif Azizi växer upp på en militärbas i Iraks öken. Hans föräldrar är krigare för den iranska rebellrörelsen Folkets Mujahedin och kampen mot Khomeini genomsyrar hela tillvaron.

Efter att pappan dödats i kriget tar nioårige Hanif sin lillebror i handen och påbörjar en flykt som så småningom tar honom till Sverige. Han har svårt att finna sig tillrätta i det nya landet och i tonåren får han kontakt med den terroriststämplade rebellrörelsen på nytt. Lockad av gemenskap och en möjlig återförening med sin mamma åker han till Irak för att bli en krigare i Folkets Mujahedin.

Berättelsen kunde ha slutat här, men något händer som får livet att vända om. Istället återvänder Hanif till Sverige – och utbildar sig till polis.

 

Han söker en tjänst i Rinkeby, och får snart vara med om saker han aldrig trodde skulle kunna ske i Sverige.

Förortssnuten är en verklighetsbaserad berättelse om flykt, utanförskap, radikalisering och livet i svenska utanförskapsområden. Det är en historia om vänskap, sammanhållning och om en poliskår som ställs inför en brutalitet den inte kan hantera.

Hanif Azizi arbetar som polis i Rinkeby och har medverkat i flera projekt för att få unga människor i utanförskap att vända kriminaliteten ryggen och komma in i samhället.

Texten är hämtad från www.albertbonniersforlag.se

KFUM Norrköping tillsammans med SENSUS och RF-SISU bjuder in alla medlemmar.

Vecka 42 (18-24 oktober) kommer att fyllas med teoretiska och praktiska utbildningar.

Alla utbildningar är kostandfria för medlemmar i KFUM Norrköping.
Vid varje utbildningstillfälle kommer vi att bjuda på mat och fika!

Det blir inspirationsföreläsningar, ledarskap, HLR, effektiva möten, HBTQI, psykisk ohälsa, fysträning, kost, m.m. Fler av passen har begränsat antal platser, så vänta inte med din anmälan, först till kvarn gäller!

Söndag 24 oktober (kl. 14:00-17:00)
Kommer att fokusera på ledarskap och erfarenhetsutbyten där eftermiddagen kommer att avslutas genom en föreläsning av Förortssnuten, Hanif Azizi

Anmälan dig till utbildningsveckan här, klicka på gå vidare och sedan idéburen i nästa steg.

Eller anmäl via kansliet. Sista anmälan 13 oktober.