Skip to content
Sök

Kören

KFUM Norrköpings Manskör

Välkommen att vara med i vår sångarglädje!

”Att sjunga i kör, att bygga tillsammans en värld av sång för andra – att mitt i allvaret kunna leka med varandra i stämningar, i klanger, en själarnas gemenskap i sköna toner – det är att leva! Det är harmoni”.– Bo Setterlind

KFUM-kören, som är en manskör, bildades år 1912 och är tack vare de många åren av ständig verksamhet synnerligen vital. Till körens 70-årsjubileum skrev Bo Setterlind dikten ovan, vilken speglar vad vi känner för sången. Vi är idag sannolikt Norrköpings äldsta manskör.

Vår repertoar omfattar mer är 200 sånger och spänner över sakrala verk till gospels, läsarsånger och profana verk av Evert Taube, Povel Ramel, Carl Mikael Bellman, Mats Paulson, m.fl. Vi medverkar årligen i ett flertal konserter och sånggudstjänster. Se nedan.

Tycker Du om att sjunga och känner för en härlig gemenskap? Då kommer Du att trivas med oss – och Du – man mår bra av att sjunga!

Du är varmt välkommen till oss! Vi övar under vårtermin och hösttermin.

Tisdagar kl 15.00 – 17.00 i Svenska kyrkans Borgs Klockaregård, Wilhelm Wibergs gata 176, Norrköping.

Kören samarbetar med Studieförbundet Vuxenskolan i Östergötland.

Höstens

konserter

Tisdagen den 23 januari 2024 kl 14,00: Underhållning på Träffpunkten på Tuppens äldreboende med adress hörnet Bråddgatan och Tunnbindaregatan, Norrköping.

Fredagen den 16 februari 2024 kl 10,00: Underhållning på Församlingsträff i Klockaregården, Klockaretorpet, Norrköping.

 

I samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan i Östergötland.

 

Hör av dig

Skriv till oss