Skip to content
Sök

Barntrafikskola

BARNTRAFIKSKOLA

Sedan 1998 har KFUM Norrköping haft ett samarbete med Norrköpings Kommun där vi erbjudit undervisning för kommunens förskolor och förskoleklasser, även fristående verksamheter är välkomna. Undervisningen är finansierad genom kommunen.

I Barntrafikskolan i Folkets Park tränar vi rent praktiskt på hur man beter sig som gångtrafikant. Många väljer att först få ett besök på deras hemvist för att senare komma till Folkets Park för en praktisk uppföljning. Lektionstid ca 40 – 60 minuter, mycket beroende på gruppens storlek. Språksvårigheter med tolkning gör också att tidsåtgången varierar. 10-15 barn/grupp är lagom, men både större och mindre grupper förekommer.

Barnen får efter varje lektionstillfälle något att ta med hem, broschyrer och det allra viktigaste: reflexer, den billigaste mest nödvändiga livförsäkring man kan ha.

För tillfället har vi tyvärr inte möjlighet att erbjuda barntrafikskola på grund av olika omständigheter, men vi hoppas kunna återstarta denna verksamhet på nytt längre fram. Kom gärna med en intresseanmälan så ser vi vad vi kan hjälpa till med.

Hör av dig

Skriv till oss