Nyhetsbrev juni

03 juni 2024

I nyhetsbrevet samlar vi det som händer i föreningen den närmaste tiden, tips om utbildningar, information från styrelsen och mycket mer. Utskicket görs till alla ledare, med önskan om att ni förmedlar relevant information vidare till medlemmarna i era sektioner.

Har ni något ni vill få med i nästa utskick? Kontakta kansliet!

 

ORDFÖRINGARNA HAR ORDET

Nu är sommaren här och för en del verksamheter innebär det att det är paus i verksamheten men för andra blir det nu högsäsong.

KFUM Kören har haft sitt årsmöte och har, efter 112 års verksamhet, beslutat att lägga ner verksamheten. Vi tackar kören för deras fantastiska verksamhet under alla dessa år. Framförallt minns kanske vi, som inte tillhört kören, alla deras framträdanden i samband med Valborsfiranden i Folkparken.

Styrelsen har beslutat vilka utskott och arbetsgrupper vi jobbar med framåt. Verksamhetsutskottet är ett av utskotten och de planerar och genomför föreningens gemensamma arrangemang, såsom Valborgsfirandet i Folkparken, midsommarfirandet i Folkparken, föreningens julbord och många andra arrangemang. Är du intresserad av att delta, anmäl ditt intresse till kansliet. Det går bra att vara med vid enstaka möten eller så många du vill.

Vi vill redan nu passa på att flagga för en del aktiviteter efter sommaren.

  • Ordförandefrukostarna drar igång igen söndagen den 25/8 kl. 09.00-11.00 på kansliet. Där diskuterar vi framtidsfrågor, lyfter frågor ni från sektionerna har och utbyter erfarenheter. Inbjudan kommer i början av augusti, men boka in tiden redan nu.
  • Onsdagen den 28/8 är det dags för årets KM i Äventyrsgolf. Vi samlas vid Äventyrsgolfen i Folkparken och spelar, grillar och umgås. Inbjudan kommer i början av augusti.
  • Utbildningsveckan kommer att gå av stapeln vecka 48, så boka in veckan redan nu. Det kommer bl.a. erbjudas utbildningen ”Williams” – andra steget i utbildningstrappan samt utbildningen ”Safe space”

Till sist vill vi tacka för allt arbete ni lägger ner i era respektive verksamheter och att ni får tid att njuta av sommaren.

Ha nu en skön sommar!

 

FOLKPARKEN 

Då det ekonomiska stödet även i år är mindre än tidigare, har vi behövt dra ner på sommarens verksamhet i parken. I år kommer vi att ha öppen verksamhet tisdagar, onsdagar och torsdagar. Verksamheten drar igång v.25 och vi har fått besked om att bassängen ska öppna samma vecka. Lekparken beräknas öppna v.29.

En positiv nyhet är att vi öppnar kiosken vid lekparken igen. Vi öppnar v.25 och området kring kiosken kommer att vara något begränsat i början fram tills lekparken öppnar v.29.

 

MIDSOMMAR

Snart är det så midsommar igen och föreningen har som tradition att arrangera midsommarfirande i dagarna två i vår härliga Folkpark. Torsdagen den 20/6 bjuder vi in alla förskolor m.fl att hjälpa till med att klä midsommarstången varpå man sedan går ut och sätter upp den innan Susanne bjuder upp till lite dans runt stången, vi avslutar självklart med fika 😊 Fredagen den 21/6 kör vi traditionsenligt med lotterier och aktiviteter, fika och dans tillsammans med Susanne som är en hejare på de där små grodorna 😊Vill man vara med och arrangera och hjälpa till så kan man kontakta michael.hoggren@kfum-norrkoping.se

 

ÄVENTYRSGOLFEN

Nu är sommaren verkligen på väg, vi har varit ett litet gäng som hjälpts åt med att fixa o göra fint inför den kommande säsongen. Våra öppettider är för tillfället 10.00 – 20.00 alla dagar beroende på väder. Vissa tider kan kiosken vara obemannad, men då finns möjlighet för Pay & play-spel.

Äventyrsgolfen är väl värt ett besök, det utlovas en härlig miljö och mycket god fika 😊Vi hoppas på en riktigt härlig sommar med många glada besökare!

  

STADIUM SPORTS CAMP

Det finns fortfarande platser kvar till både innebandy och volleyboll som föreningen är med har hand om, sprid gärna informationen till era spelare och peppa dem att anmäla sig till sommarens häftigaste läger!

 

BEACHVOLLEYBOLL I FOLKPARKEN

Passa gärna på att spela beachvolleyboll i det fina vädret. Att hyra en plan kostar 100 kr/timme och bokning görs på KFUM Adventure. För den som är sugen på mer träning anordnar volleybollsektionen träning i beachvolleyboll för både barn, ungdomar och vuxna. Visste ni att man som medlem även har rabatt vid bokning av volleybollplaner i parken? Kontakta kansliet vid eventuella frågor kansliet@kfum-norrkoping.se

 

STORA SKOGSGÅRDEN

Vi fortsätter påminna om våra fina lägergård Stora Skogsgården. Nu har vi även öppnat för bokningar för 2025! Om ni hyr som sektion får ni 50% rabatt och medlem som hyr privat får 25% rabatt. Vilka datum som finns lediga ser du i kalendern på hemsidan och här fyller du även i bokningsförfrågan: Hyr Stora Skogsgården