Nyhetsbrev april

05 april 2024

I nyhetsbrevet samlar vi det som händer i föreningen den närmaste tiden, tips om utbildningar, information från styrelsen och mycket mer. Utskicket görs till alla ledare, med önskan om att ni förmedlar relevant information vidare till medlemmarna i era sektioner.

Har ni något ni vill få med i nästa utskick? Kontakta kansliet!

 

KÅSERI FRÅN STYRELSEN

Så var det dags för verksamhetsårets sista styrelsemöte, tillika verksamhetsårets sista kåseri. Det är skönt att det våras och det kändes bra att det äntligen är ljust ute när vi ses. Den här gången var alla närvarande förutom Carita som tillbringar några dagar på skidor den här veckan.

Efter att ha delat en gemensam måltid var det så dags att ta sig an den digra dagordningen.

Idag var det i första hand sex fokuspunkter som stod på agendan. Den första avhandlar det praktiska kring årsmötet den 24 april. Vi konstaterar att kallelse gått ut i tid, lokalen är bokad och programmet fastslaget.

Punkt två avhandlar den (evigt) pågående diskussionen kring Folkparken. OM allt går som det ska är renoveringen av lekparken klar till sommaren. Det hoppas vi på, men vi vågar knappast tro på det. Nya möten med nya besked är inbokade efter det här mötet och vi kanske får höra hur det gått när vi ses på årsmötet.

Som dagens tredje fokuspunkt diskuterar vi den gemensamma verksamhetsplanen. Vi efterlämnar ett utkast som det jobbas vidare på inför årsmötet.

Budgetförslaget gicks genom som punkt nummer fyra. De stora penseldragen är klara men Bengt fick styrelsens uppdrag att jobba vidare med den för att vi ska bli klara med den i tid.

Vid punkt 5 gick vi genom mandatbeskrivningarna för våra sektioner. Vi har jobbat med dem under året och nu beslutade vi att vår uppdatering känns bra och att vi lägger fram dem till årsmötet för beslut.

Sen kom vi till dagens intressantaste och mest spännande punkt, punkt nummer sex, ”Motioner till årsmötet”. Styrelsen ser positivt på att vi har fått motioner att behandla. Här gick pratet både högt och lågt och efter en lång diskussion om motionerna beslutade vi att föreslå en stadgeändring till det stundande årsmötet.

Bengt gick sen genom vår ekonomirapport som trots ett negativt resultat känns positiv och visar på ett bättre resultat än vi trott tidigare under året.

Vi konstaterar att planeringen inför Valborg är i full gång. Vi kommer på grund av arbetet i Folkparken bli tvungna att flytta oss lite från tidigare år. Vi kommer att exponeras mer i år än vad vi gjort tidigare år när kommunen annonserar ut evenemanget.

Vårt årshjul gicks genom och vi konstaterar att kommittén för Axels fond fått in några ansökningar som ska behandlas och eventuellt presenteras för huvudstyrelsen för beslut.

Åtgärdslistan avhandlades och uppdaterades innan vi avslutade det hela med våra ”Övriga frågor”. Vi har fått en förfrågan från KFUM Sverige att delta i ett ungdomsprojekt i Kosovo, frågan skickas vidare för behandling i Verksamhetsutskottet.  Vi har fått till oss att Kören har för avsikt att lägga ner sin verksamhet. De har bland annat svårt att få ihop en komplett kör i dagsläget. Diskussioner om hur framtiden hos dem kan komma att se ut pågår. Styrelsen kommer att ha ett kort styrelsemöte före den 10 april för att besluta om Verksamhetsplan, Budget och styrelsens svar på de inkomna motionerna.

Med dessa rader ber kåsören att få tacka för sig, man kan väl säga att jag skriver mig ur styrelsen nu eftersom min mandatperiod tar slut och jag ej ställer upp för omval.

Styrelseledamot Anders Rosenkvist

 

ÅRSMÖTE

Här kommer ännu en påminnelse om föreningens årsmöte som hålls onsdagen den 24 april 2024, kl.18.00 i Idrottens hus, Wilhelm Wibergs gata 170. Anmälan till årsmötet, med eventuella matpreferenser, sker senast 17 april till: kansliet@kfum-norrkoping.se Årsmöteshandlingar kommer att finnas tillgängliga på vår hemsida senast två veckor innan mötet: Årsmöte – KFUM Norrköping (kfum-norrkoping.se)

Har du förslag på någon person du tycker borde sitta i styrelsen? Eller är du själv intresserad? Nominera dig själv eller någon annan genom att maila valberedningen på valberedningen@kfum-norrkoping.se

  

VALBORG

Nu är det så snart åter igen dags för det härliga valborgsfirandet i Folkparken! Då det pågår en stor ombyggnation av lekparken så är den traditionella ytan där elden varit tidigare ej tillgänglig och man har fått flytta om lite till en yta precis i närheten. Föreningen kommer som vanligt att vara representerade under firandet
på olika sätt, den traditionella marknadsdelen med popcorn & sockervadd o övriga försäljningsstånd. Våra härliga scouter kommer även detta år att vara de som så fint har äran att få tända den härliga brasan! 😊 Vill man vara med och hjälpa till med föreningens försäljning och aktiviteter under valborgsfirandet och tjäna in en slant till sin verksamhetskassa så kommer anmälningsinfo och information inom kort till en ledare nära dig 😊 Frågor? Mejla Michael Höggren – micke@kfum.me – Hoppas vi ses där!

  

PÅ GÅNG I FÖRENINGEN

Helgen 13-14 april händer det en massa roligt hos våra sektioner i föreningen:

 

PROGRAM KFUM-DAGARNA

Nu börjar programmet för KFUM-dagarna ta form. Som ledare erbjuds du föreläsning om hur du bemöter barn och ungdomar med NPF-problematik. Vi ordnar också en föreläsning om coachning, lagbygge och värdegrund där vi ledare får chans att dela med oss av tips och erfarenheter till varandra.

Det finns fortfarande möjlighet att anmäla sig! T o m 11 april (OBS! Nytt datum) tar vi emot din anmälan. På vår hemsida finns mer information och länk till anmälan: KFUM-dagarna

Hör av dig till kansliet@kfum-norrkoping.se om du undrar över något.

 

STORA SKOGSGÅRDEN

Nu närmar sig sommaren och det kanske är dags att planera en träff med släkt, vänner eller träningsgruppen? På Stora Skogsgården finns boende för upp till 30 personer med självhushåll. Badplats i närheten, kanoter ingår i hyran. Om ni hyr som sektion får ni 50% rabatt och medlem som hyr privat får 25% rabatt. Vilka datum som finns lediga ser du i kalendern på hemsidan och här fyller du även i bokningsförfrågan: Hyr Stora Skogsgården

Med varma hälsningar,

Kansliet