Nyhetsbrev december

07 december 2023

I nyhetsbrevet samlar vi det som händer i föreningen den närmaste tiden, tips om utbildningar, information från styrelsen och mycket mer. Utskicket görs till alla ledare, med önskan om att ni förmedlar relevant information vidare till medlemmarna i era sektioner.

Har ni något ni vill få med i nästa utskick? Kontakta kansliet!

 

ORDFÖRINGARNA HAR ORDET…
Nu har styrelsen tillsammans med några från sektionerna samt utbildningsgruppen haft styrelsedagar. Vi var i DoSpaces nya fina lokaler i Spiralen, och där pratade vi om föreningen idag och imorgon och de utmaningar vi har. Vi kommer att återkomma med lite mer detaljer längre fram, men några av frågorna som kom upp och som vi kommer att fortsätta att prata om med sektionerna och aktiva i olika grupper på kommande strategikonferens (se längre ner) var stöd till sektionerna, möjlighet att bedriva verksamhet utan att ha en styrelse, satsa på de större verksamheterna vi redan har (bl.a. Sportlovskul, Valborg, Midsommar Utbildningsvecka.) Andra frågor som var uppe var nya intäktskällor, Folkparken, årshjul för verksamheten, digitalt infoblad till nya medlemmar mm, mm. Tack för bra engagemang och diskussioner från er som var med.

Som nämndes ovan, så är tanken att vi ska jobba vidare med dessa frågor under Strategidagen den 9 mars, som sen ska ligga till grund för föreningens Verksamhetsplan för 2024-25. Så boka in detta datum redan nu, så återkommer vi med inbjudan och program.

Vi har ju också hunnit med föreningens julbord, som utifrån de kommentarer vi fått var mycket uppskattat. Ett stort tack till Tjoffe Sjögren som öppnade upp sina härliga lokaler på Arbis, och Östgöta kök för fantastisk mat. Vi var runt 50 personer som kom, vilket vi tycker är kul, då ett av målen att ha julbordet inne i stan var att få fler att komma.

Föreningen via representanter från huvudstyrelsen, sektioner, personal, var också med på ett möte med SAMCIN, som är ett nätverk av civilsamhällsaktörer, där vi tillsammans, både mellan oss i föreningslivet men även med kommunen, ska hitta former för samverkan. Denna gång träffade vi bland annat våra politiker och tjänstemän och diskuterade hur vi tillsammans kan stötta ungdomar och äldre i Norrköping. Fortsättning följer…

Stora Skogsgården

Satsningen på att ha vinteröppet på Stora Skogsgården denna vinter gick inte hem. Vi fick för få bokningar ställt till de ökade uppvärmningskostnader som det innebär att hålla anläggningen igång under vintern. Vi får ta en ny sats till nästa vinter. Nu ligger Skogsgården i ide fram till påsken 2024. Första bokningsbara datum är den 28 mars. Om du gör en bokning för 2024 redan nu innan siste december betalar du efter sommarprislistan för 2023.

Folkparken

Vi har under våren, sommaren och hösten haft en tät dialog med våra kommunalråd om föreningens framtid i Folkparken. Vi har tagit fram en ny vision för Folkparken, inklusive att ha verksamhet året runt. Vi kommer att titta på den visionen på strategidagen men även ta upp den på nästa ordförandefrukost. Den stora kiosken ”Paviljongen” i Folkparken är nu i stort sett färdigrenoverad, så har ni vägarna förbi sen eftermiddag/kväll, så kan ni titta på den och se den som en del i Norrköping Light Festival. Nu påbörjas renoveringen av lekparken, som är tänkt att vara klar till sommaren 2024, det ser vi mycket fram emot.

Carita och Magnus

 

SPORTLOVSKUL
”Sportlovskul ger barn och ungdomar chansen att uppleva det härliga med att vara med i en förening. Dagen skapar en trygg mötesplats där deltagarna kan träffa vänner, lära sig mer om olika fritidsaktiviteter och föreningsliv i stort.”

Föreningens olika verksamheter brukar här vara representerade och visa upp sin fantastiska verksamhet och låta alla få prova på vad vi i föreningen erbjuder. Det är nu dags att ta tag i planeringen inför genomförandet den 21/2-2024.

Vill du vara med och arrangera eller har idéer så har vi första träffen den 18/12 kl. 18.00 på KFUM’s Kansli, Norra Promenaden 108. Anmälan och frågor skickas till kansliet@kfum-norrkoping.se

 

KFUM-DAGARNA
Planering av KFUM-dagarna pågår för fullt och preliminärt datum är satt till 27-28 april. Vi planerar för utbildning för ledare och en massa roliga aktiviteter. Läs mer om tidigare års KFUM-dagar på vår hemsida.

Vill du vara med och planera? Hör av dig till kansliet@kfum-norrkoping.se

 

SCOUTALMANACKA OCH UPPESITTARLOTTER
Scouternas almanacka och Bingolottos uppesittarlotter finns att köpa på kansliet, läs om våra öppettider här. Kom gärna förbi och köp och stötta våra sektioner. Scouternas almanacka kostar 130 kr och Uppesittarlotten 100 kr. Det går bra att betala med swish eller kontant.

 

NÄRVARO FÖR HÖSTTERMINEN
Nu när terminen närmar sig sitt slut är det viktigt att alla ledare ser över sina grupper och fyller i och bekräftar närvaron för alla träningstillfällen ni har haft. Närvarorapporteringen i Sportadmin är det som ligger till grund för det LOK-stöd sektionen får efter varje termin. Har man frågor går det bra att kontakta kansliet så hjälper vi er.

 

RAPPORTERA MÖTEN
Alla möten för sektionsstyrelser, föräldrar, ledare eller träffar ni har med era lag, som inte är vanlig träning, kan vi rapportera som lärgrupper till SISU. Information som behövs är tid, plats och vilka som närvarat. Styrelsemöten och lagträffar kan ni förslagsvis redovisa i Sportadmin, så kan vi enkelt föra över informationen. Är man osäker eller har frågor så kan man kontakta kansliet@kfum-norrkoping.se för hjälp.

 

STIPENDIATER JANNE SJÖGRENS MINNESFOND
Under årets julbord delades det ut stipendier ur Janne Sjögrens minnesfond och i år var två av stipendiaterna från KFUM Norrköping. Elin Mousa och Theo Olstorpe tillhör båda volleybollsektionens grupp av Unga ledare och har under flera år varit ledare för barn och ungdomar och spelar också själva. Stort grattis till er!

 

SOPPLUNCH
Sista sopplunchen för 2023 är avklarad och det blev ingen soppa utan ”tomtegröt” och en skinkmacka så här inför julen. Vi var ett 20-tal grötätare på Träffpunkten i Lagerlunda som med stor aptit åt gröten som Leif Lindell fixade till. Stort tack till Er som arrangerat och alla som deltagit på någon av årets soppluncher.

Vi kommer fortsätta med soppluncherna även 2024. Vi kommer att köra den första måndagen i varje månad med start i februari. Håll utkik efter information om kommande soppluncher.

 

ÖPPETTIDER JUL & NYÅR
Kansliet stängt 27-29 december, övriga vardagar öppet som vanligt.