Nyhetsbrev juni

26 juni 2023

I nyhetsbrevet samlar vi det som händer i föreningen den närmaste tiden, tips om utbildningar, information från styrelsen och mycket mer. Utskicket görs till alla ledare, med önskan om att ni förmedlar relevant information vidare till medlemmarna i era sektioner.  

Har ni något ni vill få med i nästa utskick? Kontakta kansliet!

ORDFÖRINGARNA HAR ORDET…
Så var vi inne i juni, våren gick snabbt förbi och nu har vi strax midsommar. Styrelsen och personalen har haft en hektisk tid för att få ihop allt inför öppningen av säsongen i Folkparken. Det fina vädret har gjort att äventyrsgolfen varit välbesökt och vi vill rikta ett stort tack till de medlemmar som stöttat personalen i kiosken eller rensat ogräset eller stöttat på annat sätt. Som ni kanske sett i tidningarna och på sociala medier så fick vi tråkiga besked från kommunen angående verksamhetspengar till Folkparken. Styrelsen beslutade trots det att dra igång verksamheten och på något sätt försöka dra in pengar på ett annat sätt. Ett exempel är en Swishkampanj som ni kanske sett på föreningens sociala medier, så hjälp oss att sprida den, och dela, dela, dela.

Efter en del turer fick vi till en dialog med våra kommunalråd som nu landat i att vi får ytterligare 200.000 kr från kommunen till verksamheten i Folkparken. Det kommer dock fortfarande saknas pengar för verksamheten, så hjälp oss att sprida Swishkampanjen.

Nu har årets sommarpersonal precis börjat och vi hälsar dem välkomna till en härlig sommar i parken och förhoppningsvis fylls bassängen med vatten så det blir den oas vi vill ha.

Det är många tankar efter vår styrelsehelg, det är lätt att hamna i gamla hjulspår men en del nytänk kom upp och nu får vi tänka nytt och samla kraft och energi för att skapa de bästa förutsättningarna för föreningen i framtiden. Vi återkommer efter sommaren med lite nya tankar och idéer.

Nu önskar vi er alla en riktigt fin sommar, hoppas vi ses i Folkparken!


STYRELSEHELG FÖR ALLA SEKTIONSSTYRELSER
Boka upp fredag-lördag 1–2/9 för styrelsehelg på Stora Skogsgården i Simonstorp.
Helgen är gratis.

Program
Fredag
17:00 Samåkning sektionsvis till Stora Skogsgården
18:00 Samling kring grillen
19:00- Egen styrelsetid

Lördag
8:00 Frukost
Förmiddagen: Föreläsning om att rekrytera ledare och ungdomar. Dela egna erfarenheter av rekrytering.
13:00-14:30 Egen styrelsetid
16:00 Avslutning

Anmälan: Senast 20/8, men jättegärna tidigare, till per.dahl@kfum-norrkoping.se.
Ange: Namn, sektion, ev matallergier, om övernattning önskas, tid vid endast del av tid.


SAVE THE DATE – UTBILDNINGSVECKAN, v.48
Påminnelse om utbildningsveckan, missa inte! Mer info kommer! /Utbildningsgruppen


ÖPPETTIDER I SOMMAR
KFUM Norrköpings kansli har semesterstäng v.29-32. Som vanligt kommer det att finnas personal i Folkparken och det går bra att boka in en tid om du behöver komma in på kansliet. Kontakta i så fall Micke: micke@kfum.me,070-403 06 51


EFTER ÅRSMÖTET
Glöm inte skicka in handlingar till kansliet efter era sektionsårsmöten, så att vi kan uppdatera styrelsemail, uppgifter i Sportadmin m.m. Det vi önskar få in är följande:

  • Protokoll årsmöte
  • Verksamhetsberättelse
  • Kort version av verksamhetsberättelse (som ska sammanställas till huvudstyrelsens verksamhetsberättelse)
  • Revisionsberättelse
  • Verksamhetsplan

Tack för hjälpen!