Nyhetsbrev mars 2023

10 mars 2023

I nyhetsbrevet samlar vi det som händer i föreningen den närmaste tiden, tips om utbildningar, information från styrelsen och mycket mer. Utskicket görs till alla ledare, med önskan om att ni förmedlar relevant information vidare till medlemmarna i era sektioner. 

Har ni något ni vill få med i nästa utskick? Kontakta kansliet!

 

INTRESSEANMÄLAN KFUM-HALLEN 2023/2024
De sektioner som önskar få en tid i KFUM-hallen nästa säsong, behöver lämna in sina önskemål om tider senast 15 mars. Mail med information har skickats till alla idrottssektioners styrelser. Fyll i era önskemål i detta formulär, ett formulär per träningsgrupp.

SKOGSGÅRDSRÖJ
Söndagen den 2 april är det dags för den årliga arbetsdagen på Stora Skogsgården. Samling kl 9.00 ute på Skogsgården och avslut med lunch kl 13.00. Det kommer att fixas till inne och utomhus inför årets uthyrningssäsong. Det bjuds på mat och fika under dagen. Anmälan görs till Leif Lindell senast 29 mars.

Mail: leif.lindell@telia.com. Telefon: 070 447 62 80

ALBA EXPO
Vårens reptilmässa hålls den 15 april i Borgen. 2 för 1-biljetter kommer finnas att hämta på kansliet för den som är intresserad.

VALBORG
Valborg (30 april) kommer allt närmare. Genom åren har KFUM Norrköping varit representerad under själva arrangemanget och så är även tanken för detta år. Valborgsfirandet i Folkparken är det största i vår kommun med ca 5-10 000 besökare, en redig folkfest. Här brukar vi ha ett antal olika stationer(tält) där vi säljer lite sockervadd & popcorn, lotterier, bollkastning osv, här får även sektionsmedlemmar möjligheten att tjäna in en liten slant till sin sektionskassa för att själv kunna använda för material eller kostnader för sin sektionsverksamhet bl a.

För att kunna genomföra detta så skulle vi behöva skapa en arbetsgrupp, om någon är intresserad så träffas vi den 20 mars kl 18.30 på kansliet. Anmäl till micke@kfum.me.

VILL DU HA SOMMARJOBB I FOLKPARKENS LEDNINGSGRUPP?
Vi söker Dig som vill arbeta i ledningsgruppen i Folkparken i sommar. Ledningsgruppen kommer bestå av tre personer och vara ansvariga för Äventyrsgolfen, kioskerna och den öppna verksamheten. Som vanligt har vi ungdomar som kommer och jobbar hos oss via kommunen och det är ledningsgruppens ansvar att handleda dessa ungdomar. Personal kommer givetvis också finnas på plats och backa upp. Du som söker behöver ha erfarenhet av ledarskap och tycka om att arbeta med ungdomar. Det finns möjlighet att arbeta hela eller halva sommaren. Är du intresserad så hör av dig till micke@kfum.me för mer info! (Minimiålder 20 år.)

SOMMARLEDARE BREVIK
Det finns fortfarande chans att ansöka om att vara ledare på Sveriges kanske bästa sommarläger KFUM Brevik! En otroligt häftig upplevelse som lovar att bjuda på fantastiska sommarminnen och en övertygelse om att en gjort någonting bra! Ansök idag för en chans till en fantastisk sommar!

AXELS FOND
Axels fond är till för dig som vill resa för att besöka en KFUK-KFUM-förening i ett annat land. Ansökan görs personligen och skall vara inskickad till kansliet@kfum-norrkoping.se senast den 15 april.

PÅMINNELSE KFUM-DAGARNA
Anmälningarna till KFUM-dagarna den 15–16 april har börjat strömma in och vi vill påminna om att vi har ett begränsat antal platser, så anmäl så snart som möjligt om du vill vara med. Vi hoppas att så många som möjligt av er ledare tar chansen! Vi kan erbjuda er roliga dagar med era deltagare, deltagande i utbildning och samtidigt en chans att utöka samarbetet med, inspireras av och få idéer från andra ledare i föreningen.

JÄMLIKHETSCOACHEN
För ett tag sedan bad vi er att fylla i en enkät vad gäller jämställdhet i föreningen. Det finns fortfarande möjlighet att svara, om ni inte redan har gjort det. Tack för hjälpen!

ÅRSMÖTE
Glöm inte anmäla er till årsmötet som hålls den 26 april i Idrottens hus, Klockaretorpet. Anmäl till kansliet@kfum-norrkoping.se

SPORTLOVSKUL
Sportlovskul 2023 blev en succé. Läs ordföranden Caritas tackbrev till alla funktionärer.

 

KÅSERI FRÅN STYRELSEN

I skrivande stund pendlar tillvaron mellan njutfulla stunder i vårsolens första på riktigt värmande strålar för att nästa dag vara snökaos, 20 cm snö och 17 minus. Tur att vår förening har aktiviteter för både inom- som utomhusbruk, vilket årets Sportlovskul var ett strålande exempel på. Ektorpshallen och dess närmaste omgivningar var full av både aktiviteter, barn och ledare från många av våra sektioner. Ett stort tack till alla som gjorde dagen möjlig för våra ca 700 besökare.

På Brevik är det just nu lågsäsong, men bakom kulisserna så fylls sommarens läger med deltagare och planeringen är i gång för att ge dem en suverän lägerupplevelse med allt vad det innebär.

Sektionsbesöken fortsätter och nu är merparten besökta. Jättekul att träffa er för att både höra om era utmaningar och vad ni önskar för stöd från huvudföreningen och kansli.

Som nog alla vet vid det här laget så är vår ekonomi något som tvingar oss lägga mycket kraft för att hitta ett nytt läge med inkomster och utgifter i balans. Tex så har vi sagt upp hyresavtalet för omförhandling av lokalerna för vårt Kansli för att se om vi kan minska ytor och omförhandla hyran där, eller om vi rent av ska flytta till andra lokaler. Vi kommer troligen också att sälja KFUM-bussen för att kanske i stället hyra Breviks buss eller ordna bra avtal för busshyra på stan.

Som också många vet så är det tyvärr fortsatt mycket osäkerheter kring avtalen vi har med Kommunen, vilket fortsätter att försvåra våra möjligheter som förening. Är det så här företagen upplever Norrköpings kommun så förstår jag de låga rankingplaceringar som Norrköping har. Efter att Strömvillan stått tomt och outnyttjat i ett halvår har även kommunen nu kommit fram till det vi sagt till dem hela tiden, att Strömvillan inte fungerar för den LSS verksamhet de avslutade vår verksamhet för att driva.

Som vi skrev i tidigare brev så ska kommunen göra en stor renovering i Folkparken med ny lekplats som huvudnummer. Jättekul, men varför måste renoveringen av lekparkskiosken göras mitt under parkens högsäsong, när det är som mest familjer som har behov av att vara där? Vi planerar för olika scenarier för att säkerställa en så bra folkparkssommar som det bara är möjligt. Vi hoppas att Du och din sektion dyker upp i Folkparken i sommar för att göra Norrköpings bästa park till en bra mötesplats.

I övrigt hoppas jag att vi syns på årsmötet i april. Väl där får du bl a ta del av ALBAs resa till Kenya och de upplevelser de fick där.

Vi ses!

Per Dahl