Nyhetsbrev december 2022

09 december 2022

Ännu ett år av engagemang, träningar, hårt jobb, hajk, skratt, spelkvällar, möten, läger och expon har passerat. Tack för allt ni gjort för föreningen, barn och unga i Norrköping under 2022! 

I nyhetsbrevet samlar vi det som händer i föreningen den närmaste tiden, tips om utbildningar, information från styrelsen och mycket mer. Utskicket görs till alla ledare, med önskan om att ni förmedlar relevant information vidare till medlemmarna i era sektioner.

Har ni något ni vill få med i nästa utskick? Kontakta kansliet!

 

TRE KORTA UPPDATERINGAR

  • Lisa Larnemark Schultzberg är föreningens nya föreningschef med ansvar för verksamheten och den gemensamma personalorganisationen för föreningen och Brevik.
  • Har du frågor gällande utlägg, redovisning eller annat kopplat till din sektions ekonomi? Vår ekonom Linnéa har telefontid fredagar kl. 09:00- 13:00.
  • Hussain Abdulkarim är utnämnd till föreningens Sociala medier-general. Vill du hjälpa till att jobba med våra sociala medier? Kontakta Husse på hussain.abdulkarim@kfum-norrkoping.se.

OCH VINNAREN ÄR…

Grattis Ludwig från fäktning och Norröner som tillsammans med tre andra unga ledare fick årets stipendier från Janne Sjögrens Minnesfond. Tack för ett inspirerande ledarskap och engagemang!

INBJUDAN TILL BUDGETGENOMGÅNG

Digital budgetgenomgång för sektionernas styrelser inför arbetet med 2023-2024 års budget. Passar för den som tidigare inte har arbetat med att lägga budget i föreningens mallar, eller för dig som vill fräscha upp kunskaperna kring arbetet.

Innehåll: budget, budgetmallar, sektionernas ekonomi
Ca 45 minuter. Därefter finns möjlighet till egna frågor.
Datum: 20 december kl 18-19

Anmäl dig via vår bokningssida: Bokning – KFUM Norrköping – SportAdmin. Välj Gå vidare, sedan Organisationsledare och Budgetgenomgång. Det går även bra att maila linnea@kfum-norrkoping.se för anmälan.

GE BORT EN LÄGERPLATS I JULKLAPP

Vi märker att så många ger bort lägerplatser till Breviks sommarläger att vi nu har gjort julklappskort! Det går att ladda ner våra julklappskort från vår hemsida så att din julklapp blir extra fin.

Ge bort en lägerplats i julklapp du också!

KOM IHÅG REDOVISNING TILL SISU/SENSUS

Nu i slutet av terminen är det dags att redovisa lärgrupper till SISU (gäller idrottssektioner) och Sensus (gäller övriga). Alla träffar och möten som inte är träning räknas som lärgrupper och dessa kan vi redovisa till SISU. Det kan vara t. ex. sektionsstyrelsemöte, föräldramöten, ledarträffar, utbildningar, spelarmöten m.m. För varje träff vi redovisar sparas en pott hos SISU, som föreningen/sektionen sedan kan använda för att söka medel för utbildningar. Vi på kansliet sköter själva redovisningen, så allt ni behöver göra är att meddela era träffar till: anna.aldenmark@kfum-norrkoping.se.

För icke-idrottssektioner sker motsvarande redovisning till Sensus. (Kom ihåg att föra in närvaro i SportAdmin!)

SAVE THE DATE 15–16 APRIL

Då bjuder vi in våra idrottssektioner till KFUM-dagarna på Breviks lägergård! Dagarna riktar sig till aktiva i åldern 10-18 år och deras ledare. Anmälan öppnar i februari. Läs mer om KFUM-dagarna.

 

KÅSERI FRÅN STYRELSEN

Veckorna rusar på. Vi var nyss vid ingången till hösten och den mörka årstiden, nu är det inte många dagar kvar tills det vänder igen och vi går mot ljusare tider.

Styrelsen har under hösten arbetat mycket med föreningens verksamhetsplaner, både kortsiktigt och långsiktigt. Vi har under arbetets gång kommit fram till att vi har svårt att sätta en långsiktig plan utan att ha jobbat igenom nuläget och det som väntar närmast under 2023. Därför har vi försökt att säkerställa arbetet med föreningsgemensamma aktiviteter 2023 först. Styrelsen var senast under helgen 3–4 december på Brevik för att fortsätta arbetet.

Vi har under hösten arbetat med ”Sektionerna i fokus” genom att komma ut till sektionernas styrelsemöten för att informera om föreningens arbete, Body-Mind-Spirit och vara med och lyssna på sektionens utmaningar. Detta är mycket givande och kommer ge bra input till styrelsens fortsatta arbete och stöd till sektionerna.

Vi har under hösten genomfört Utbildningsveckan och hade så sent som i söndags föreningens julbord på Brevik med drygt 40 gäster.

Vi har även dragit i gång planeringen av Folkparken inför kommande säsong/sommar. Vi vet att vi kommer ha Äventyrsgolfen med Event/Segway under 2023. Däremot så har kommunen investerat 10 mkr på en ny lekplats i Folkparken, vilket är mycket positivt. Den kommer ha temat Cirkus och helt ersätta den gamla. I investeringen ingår även att renovera bassängen och Paviljongen (lekparkskiosken). Då det är svårt att planera med leveranstider till arbetet vet vi inte idag vilken verksamhet som kommer vara möjlig att bedriva under sommaren 2023. Men vi planerar för full verksamhet så får vi se i slutändan hur och vad vi kan genomföra.

I övrigt kommer vi planera för Sportlovskul, Strategidagarna, KFUM-dagarna på Brevik, Valborgsmässofirande och Midsommarfirande i Folkparken. Sedan får vi se vad vi kan genomföra. Beror på hur mycket ideellt engagemang vi kan få till, då vi har en mindre personalgrupp nu som måste få stöttning för att vi ska orka genomföra våra aktiviteter. Kallelser kommer komma ut i god tid för att starta alla planeringar.

Styrelsen ser fram emot ett händelserikt och engagerande 2023. Innan vi tar tag i nästa års aktiviteter önskar vi Er alla en God Jul och ett Gott Nytt År!

På uppdrag av KFUM Norrköpings styrelse
Bengt Ydebäck
Ordförande