Nyhetsbrev november 2022

07 november 2022

Äntligen är det dags för en nystart för KFUM Norrköpings nyhetsbrev! Här samlar vi det som händer i föreningen den närmaste tiden, tips om utbildningar, information från styrelsen och mycket mer.

Har ni något ni vill få med i nästa utskick? Kontakta kansliet!

 

STIPENDIE FÖR UNGA LEDARE

Janne Sjögrens minnesfond har till uppgift att främja unga ledare inom föreningslivet som utfört extra ordinära insatser utöver det vanliga. Sista ansökningsdagen är 15 november.

 LEDARUTBILDNING I SÄLEN

Emma är det tredje steget i KFUMs utbildningstrappa Helheten och riktar sig till dig som är ledare inom KFUM. En häftig möjlighet att utvecklas som ledare, träffa andra engagerade och dessutom ta en sväng i skidbacken! Anmäl dig senast 15 november. Emmautbildning i Sälen

VÄLKOMNA TILL ÅRETS JULBORD

Hösten går fort, vi närmar oss advent och det är dags för Julbord 2022! Alla medlemmar är välkomna till julbordet och betalar självkostnadspris för maten. Anmäl dig senast 25 november.

 MISSA INTE KFUMS SOMMARLÄGER PÅ BREVIK!

Vi har en mängd sommarläger med olika inriktningar för att du ska hitta något som passar just dig. Oavsett vilket läger du väljer kommer du att få uppleva allt som hör ett lägerliv till, som kanot, lägerbål, lek och bad. Att åka på sommarläger är svårt att beskriva – det måste upplevas! Läs mer om våra sommarläger.

 

 KÅSERI FRÅN STYRELSEN

Hösten (eller är det höst?) är här och vintern närmar sig. Föreningen är i ett nytt läge med en termin som är i gång utan Strömvillan och därmed också färre medarbetare som jobbar i föreningen. Det gör att vi jobbar aktivt både med att fundera kring hur vi hittar nya verksamheter och hur vi kan förstärka föreningens ekonomi.

Det vi dock har som tydligaste fokus är att stötta de verksamheter vi har i föreningen, ute i sektionerna och det som drivs centralt. Det är ett arbete vi gör tillsammans och där har vi påbörjat med att besöka sektions-styrelsemöten med representant från huvudstyrelsen och personal, för att bättre få veta vilka behov ni ute i sektionerna ser.

Vi fortsätter också arbetet tillsammans med Breviksstiftelsens styrelse att se över vår personalorganisation, både efter att vi förlorat Strömvillan, men även att Calle nu har tagit steget över till en ny spännande bransch. Vi har också tackat av Calle och samtidigt som det är en stor förlust för föreningen så önskar vi honom så klart lycka till med det nya jobbet.

Vi börjar som sagt titta framåt mot 2023, både vad det gäller verksamhet och ekonomi och det kommer att bli ett utmanande jobb. Vi kommer att innan jul komma ut med en inbjudan till strategikonferens i mars, där vi tillsammans tittar på färdplanen framåt för föreningen och som kan bli ett bra underlag för verksamhetsplanen till årsmötet i april.

För styrelsen

Magnus Toresand