Kåseri och julhälsning

22 december 2021

Stort TACK  till alla ledare och medlemmar för ytterligare ett tufft år i pandemins tecken.

Efter ett ännu tuffare år 2020 har vi under detta år fått lite lättnader från pandemin som har gjort att vi har kunnat återgå till viss del till en ordinarie verksamhet. Hur det påverkar både medlemmar och sektioner är väldigt olika i organisationen, vi vet att några av er har det tufft just nu medan andra har lyckats växa och rekrytera under senaste året.

Tack också för engagemang och energi under Musikhjälpen. För den nyfikna finns det några klipp från både torsdag fm när vi hade klätterväggen på torget samt fredag kväll/natt när vi tältade och blev intervjuade inne i buren.

Föreningen har inte kunnat genomföra alla sina gemensamma arrangemang som vanligt utan många har fått ställas in och vissa har vi löst genom att köra videomöten. Vi genomförde i våras en mycket lyckad Strategikonferens där många kloka tankar kom fram och togs om hand av styrelsen, vilka vi har med oss i arbetet framåt. Strategikonferensen kommer vi återkomma till igen under våren.

Strömvillan har kämpat på och försökt lösa sin verksamhet på bästa sätt och även infört några nya aktiviteter, vilka har varit mycket lyckosamma. Folkparken fick även i år ett mycket lyckat genomförande när det gäller Äventyrsgolfen och den öppna verksamheten. Mycket folk kommer till Folkparken för att aktivera sig. Det ska vi fortsätta att jobba för.

Även Brevik har haft en mycket positiv sommar och höst efter ett år med nästan hel nedstängning. Brevik har hittat flera nya aktivitets-områden som kompensation för de läger som inte gick att genomföra i år heller. Breviks kommande säsong ser mycket bra ut.

Nya restriktioner gällande covid-19

Vi förväntar oss att alla verksamheter håller sig uppdaterade och följer gällande riktlinjer. Bra sammanställningar att läsa finns bl.a. hos RF och FHM. Finns det frågor eller funderingar gällande tolkningar, kontakta kansliet.

Sportlovskul

Om vi blickar framåt så är planeringen för Sportlovskul under sportlovet i full gång. När nu Mässhallen är upptagen för vaccinering får vi se oss runt efter andra lokaler. Vi har då bokat upp oss i Ektorps Sporthall och Fritidsgård onsdag den 23/2 för att kunna genomföra evenemanget. Det blir mycket bra med både sporthall, fritidsgårdens ytor och även möjlighet att vara ute. Så sektioner; se till att ta tag i Micke så ser vi tillsammans till att göra ett kanonarrangemang där vi kan visa upp hela föreningens bredd och styrka.
Styrelsen jobbar även med kommunen gällande flera olika aktiviteter och avtal. Bland annat kommer vi i vinter/vår att bygga nya beachvolleyplaner i Folkparken och kommunen bygger en helt ny lekanläggning under 2023, vilken ska planeras under nästa år. Det kommer bli mycket spännande.

Registerutdrag

Efter årsskiftet är det åter dags för alla ledare och styrelseledamöter att ta fram sitt registerutdrag. Det kommer mer info från kansliet hur detta ska genomföras.

Träningshelg – Save the date

För dig som är 10-18 år och taggad på en häftig träningshelg bjuder vi nu in till KFUM-dagarna, 2-3 april 2022 på Breviks Kurs och lägergård. Det blir en grym helg med fokus på fysträning, äventyr, trevligt häng och massa annat! KFUM-dagarna är även för dig som ledare! Passa på att utbilda dig, umgås med andra KFUM:are, ta del av andra häftiga KFUM-aktiviteter och jobba med föreningens yngre deltagare. Save the date – 2-3 april 2022 på Breviks Kurs och lägergård!

Styrelsen önskar Er alla en God Jul  och ett Gott Nytt År

Behöver du kontakta kansliet under jul och nyårs helgerna, se gällande öppettider här.
Med förhoppning om en tid till vila och eftertanke innan det är dags att köra igång igen med det nya året.

BIM Hallberg och Bengt Ydebäck
Ordförandena i KFUM Norrköpings Huvudstyrelse