Skip to content
Sök

INTUS Hjälp Lettland

 

Sektionen INTUS har genom sin verksamhet Hjälp Lettland i 25 års tid bedrivit ideella hjälpsändningar till vårt grannland i öst. Med bland annat fullastade långtradare med förnödenheter som vi skickar över åtta gånger per år så råder det alltid febril aktivitet hos oss.

 

Bara 15 mil från Gotlands kust ligger vårt grannland Lettland. Så nära oss men ändå ett land med innevånare som har så annorlunda förutsättningar än vi har här i Sverige.

 

 

Vad kan vi göra?

KFUM INTUS Norrköping har specialiserat sig på en internatskola, tillika barnhem, för barn med läs- och skrivsvårigheter och som i varierande grad är handikappade. Många barn är föräldralösa. De barn som har föräldrar har många gånger lämnats till internatskolan som en nödlösning, då föräldrarna inte har råd att mätta deras hungriga magar.
Du kan hjälpa vårt grannland genom att

– Bli fadder till ett barn

– Skänka kläder, mat, gosedjur, husgeråd, möbler med mera

– Ge en ekonomisk donation

Insamlingslokalen på Lundatorpsvägen 15, Norrköping

Vi har blivit uppsagda från vår lokal på Lundatorpsvägen i Norrköping.
Kom och fynda på vår LOPPIS. Nu har ni verkligen chansen att hitta fynd till ett billigt pris.

Öppettider t.o.m. 24 november:
måndagar kl 12-19
tisdagar kl 10-14
torsdagar kl 12-19

 

Stängt fr.o.m. den 25 nov.
Vi återkommer snarast med info om när vi har hittat en ny lokal,

 

Nyheter

 • Vårloppis med INTUS

  Kategori:Föreningen

  Kategori:INTUS

  08 mars 2022

  KFUM INTUS bjuder in till vår populära vårloppis under två tillfällen här nu i mars. Varmt välkomna! 🙂 Lördagen den 12 mars, 11-15 Lördagen den 19 mars, 11-15   Plats: INTUS packlokal, Lundatorpsvägen 15 (whirlpools gamla lokaler)   Bg: 680-9529 (kontant, swish) www.facebook.com/hjalplettland

  Vårloppis
 • Höstloppis hos INTUS

  Kategori:INTUS

  Kategori:Nyheter

  25 oktober 2021

  Höstloppis med inslag av jul Lördagen den 30 oktober, kl 11-15 Söndagen den 31 oktober, kl 11-15 Vi har öppet för försäljning på våra ordinarie inlämningsdagar Måndag kl 17-19 Tisdagar kl 10-12 Plats: INTUS packlokal, Lundatorpsvägen 15 (Whirlpools gamla lokaler) Bg: 680-9529 (kontant, swish) www.facebook.com/hjalplettland

  Läs mer