Barntrafikskolan

KFUM Norrköping driver verksamheten i samarbete med Norrköpings kommun, sedan hösten 1998. Barnen är det bästa vi har och vi måste vara rädda om dem.

Inbjudan skickas ut i början av varje termin till förskolor och förskoleklasser. Öppna förskolor, föräldrakooperativ, dagbarnvårdare, friskolor och liknande är också välkomna att höra av sig för att boka in en tid. Det är kommunen som står för kostnaden.

Antingen gör jag ett besök och hjälper till med information och utdelning av material i form av broschyrer, planscher m.m. Lektionen tar ca 45-60 minuter, mycket beroende på gruppens storlek, där vi bl.a. tittar på bilder som vi pratar om. 10-15 barn/grupp är lagom, men både större och mindre grupper förekommer. Vi har en trevlig stund tillsammans där barnen får möjlighet att berätta om sina erfarenheter av trafik. Vid cykelsäsong gör jag kanske ett experiment med de äldre barnen. Ägg-hjälm-tricket är väldigt populärt när vi pratar om hur viktigt det är att använda cykelhjälm.

Eller också kommer gruppen på ett rent praktiskt besök hos mig i Barntrafikskolan i Folkets Park. Anläggningen har små hus och små gator, där vi tränar på att gå över övergångsställen och lär oss lite skyltar och regler. Vi avslutar lektionen på den fina spårvagnen, modell ”gamla 1:an”. Barnen får alltid något att ta med hem, t.ex. en reflex.

Ett förslag är att jag besöker förskolan/skolan någon gång under hösten och att de sedan kommer till Folkets Park för en praktisk uppföljning på vårkanten.

Undervisningen är kostnadsfri och lämpar sig bäst för barn 4 till 6 år.

För bokning och mera information om vår barntrafikskola är du välkommen att kontakta vårt kansli.
Ansvarig är Helén Luks.